Er din nødopsparing også for stor?

Jeg har sat penge af i budgettet, så nød opsparingen igen kan komme op på kr. Derudover er TV, mobiltelefon, internetadgang, forsikring, a-kasse og medlemskab af sygesikringen ”Danmark” medregnet, da jeg mener, at det er nødvendige udgifter. I budgetterne er der heller ikke afsat penge til: Der er heller ikke afsat penge til socialt samvær. nye briller, tandlæge, møbler, TV, vaskemaskine, cykel og lign. Helt naturligt har kvinder ekstra udgifter til f.eks. På et tidspunkt kommer du ud for en uforudset udgift og der kan du bruge nød opsparingen. Derudover er der ikke afsat penge til særlige behov som f.eks. Sådan bruger du din nødopsparing. Du kan læse mere om, hvad der ikke er medregnet længere nede i artiklen. Det giver ikke mening og derfor har jeg valgt at beregne kr. Hos Telmore, kan du også få et mobiltelefonabonnement til kr. Det er absolut muligt at spise og drikke for mindre end disse tal og samtidigt få en sund ernæring. Jeg bor i et forholdsvist dyrt område, så hvis du ikke bor i en storby, vil de være lavere. Minimum leveomkostninger for enlige UDEN børn Kr. Der er heller ikke medregnet udgifter til institutionspladser. Er din nødopsparing også for stor. Min beregning er et gennemsnit af mænd og kvinder ifølge CASA rapporten.

Udlæg i bil – Kan jeg beholde den?

. Hvis man bor i en storby, kan de helt sikkert reduceres. Alt efter, hvor du bor i landet. Kreditor kan normalt altid tage udlæg i bil, der er tale om helt særlige omstændigheder. Telefon og internet abonnement Disse tal har jeg udregnet. Måske undrer du dig over, at forsikring og a-kasse er prioriteret så højt. Læs mere om nødopsparing i artiklen ”Hav altid en nødopsparing”. Dagligvarer dækker vask, rengøringsmidler, lyspærer, sikringer og hvad der ellers er nødvendigt for at holde et hjem pænt og funktionelt. Udgifter til transport er naturligvis meget vigtige, hvis du bor på landet. Alle ting, der slides op, skal på et tidspunkt udskiftes og det skal denne post dække. Eksempler på “særlige omstændigheder“:En handicapbil, hvis sygdom eller handicap forhindrer dig i at transportere dig eller dine børn rundt på andre måder. Hvis du har børn, vil jeg anbefale Budgethusets familie budgetskema.

Hvad koster det at leve? -

. Lån 100.000 kroner til dine store drømme. Dette er en post, hvor man kunne skære, hvis det kniber. Nogle poster kan du skære yderligere i og nogle poster kan du helt droppe. ** hvis værdien af bilen er under kr. Alle bør have en nødopsparing på kr. Hvis du bor i en storby kan man gå eller cykle. Det har jeg forklaret i artiklen ””.

Hvad koster det at leve?

. voksen og halvt så meget pr. Jeg har taget udgangspunkt i min egen situation.  Jeg har selv forsikringer hos Topdanmark og har forhørt mig, hvad det ville koste i de forskellige scenarier, der omtales. Tvangsauktion –  kreditor kan bede om fogedrettens hjælp til at tvangssælge f.eks. skal lægges til budgetterne. Invitation af gæster og besøg hos andre udligner hinanden.

medicin, briller, samvær med delebørn, handicap hjælpemidler og lignende særlige udgifter. Husleje, el, vand, varme, reparationer, vedligeholdelse og bolig forsikringer osv. Alle typer kreditorer kan tage udlæg i din bil, hvis du ikke har overholdt din betalingsaftale med dem. Minimum leveomkostninger for par UDEN børn Kr. Denne post er udregnet efter, at der købes ind i discount supermarkeder som f.eks. Hvis du ikke kan betale, kan fogedretten foretage udlæg i et eller flere af dine aktiver. Jeg synes at tallene er høje, men jeg accepterer dem da jeg bor i “byen” og har markant færre udgifter til transport. Ansvar/ indbo forsikring Disse tal har jeg udregnet. Det ene barn kan ”arve” legetøj fra den ældste. I denne post er der forskel på kvinder og mænd. Alle bør være medlem af ”Danmark”. Følgende udgifter er IKKE taget med i budgettet Boligudgifter er ikke taget med. Disse tal er beregnet ud fra en helt almindelig dansker, der lever af rimelig sund mad, har rimelig personlig hygiejne og går med tøj i rimelig stand. En mulighed er også, at finde en billigere bolig så der bliver mere plads til leveomkostninger. være din bank, finansieringsselskab, tandlæge, håndværker, dit bilværksted osv. Det er prisen i Danmark for at se TV og høre radio for en husstand. Underholdning og nyheder findes gratis på nettet eller på biblioteket. Denne opsparing skal dække køb af nye ting som f.eks.. Det afhænger nemlig af din indkomst. Udlæg i din bil betyder, at hvis du sælger bilen, skal de kreditorer med udlæg have pengene. Jeg synes personligt, at disse tal er høje. Transportmidlerne er udregnet med den forudsætning at der bruges cykel og offentlig transport. Jeg er klar over, at du kan flytte ud i en skov, bo i et telt og leve af vilde bær og fisk, du fanger i søen eller grille en and, som du har nedlagt med din hjemmelavede bue og pil, men i denne artikel tager jeg udgangspunkt i den helt almindelige dansker. Udfyld navn og emailadresse i boksen til højre på denne side. Læs mere om de forskellige punkter nedenfor

Kommentarer