Sådan bruger du din nødopsparing

Derfor skal du tage hensyn til andre brugere og respektere god ro og orden. Hvis du har gebyrer, vil de automatisk blive overført til din konto hos Aabenraa Bibliotekerne. De kan betales i den betjente åbningstid eller via Min konto. Biblioteket er dit og mitAabenraa Bibliotekerne  ønsker at alle borgere skal have mulighed for en god oplevelse, når de bruger biblioteket - både i den betjente og selvbetjente åbningstid. Men det er vigtigt, at den emballage, du bruger i hjemmet, er beregnet til fødevarer og fx kan tåle de temperaturer, du udsætter den for. De grundige tests sikrer, at du som forbruger trygt kan anvende plast til opbevaring af mad.

Plandent er en del af den finske Planmeca koncern

. Det samme gælder dine egne madrester. Biblioteket tilstræber at lægge dagens aviser frem så tidligt som muligt. Derfor er hovedreglen altid: Brug emballagen til det, den er beregnet til – og kun det! Både madvarers surhedsgrad, fedtindhold og temperatur har indflydelse på plastemballagens opførsel og holdbarhed. Ved aviserne hænger en nøgle til avis-postkassen, så du kan hente dagens avis, hvis du kommer tidligere. I en pose eller en anden emballage kan salaten derimod holde sig frisk længe. De nævnte faktorer har indflydelse på, hvorvidt indholdsstoffer i plasten potentielt kan vandre over i madvarerne. Derfor skal alle typer af plastemballage til mad være grundigt testet i forhold de madvarer, som emballagen er beregnet til at emballere.

Sådan bruger du plast til opbevaring af din mad – en praktisk guide Plast er fantastisk til opbevaring af din mad og til at holde den frisk. Penge nu. Mad og drikke må ikke nydes ved computerne. Også her kender du sikkert den forskel, som fx wita wrap rundt om en halv citron kan gøre for, hvor længe citronen er spiselig. Det skal stå på emballagen, hvad de er beregnet til. Reserveringerne står i nummerorden - husk at udlåne materialet i automaten. Plasten giver dig altså en række fordele, når du vil gemme din mad og spiller en stor rolle, når det handler om at minimere vores madspild. Der er videoovervågning af indgangen og på biblioteket. Du har sikkert selv oplevet forskellen på, hvor længe et salathoved kan holde sig i køleskabet uden emballage sammenlignet med, hvis du fx putter det i en plastpose. Men navnene siger det oftest: Sodavandsflasker er til sodavand. Og hverken poser, film eller bøtter vil indeholde bisphenol a.

Sådan bruger du rejsekort |

. Derudover har jeg et stort arsenal af forskellige plastbøtter med låg og opbevaringsbokse, som jeg også bruger. Det er filmen beregnet til. Plastfilm belaster i øvrigt også miljøet langt mindre end sølvpapir. Poserne beskytter din mad, og du er sikker på, at der ikke vandrer plaststoffer over i maden. Få gode råd til, hvad du skal være opmærksom på her. Ikke alle disse bøtter og bokse kan dog tåle meget varme madvarer. Sådan bruger du din nødopsparing. Du vil blive advaret over højttaleren før alarmen bliver sat til. Husk at rydde op efter dig selv. Wi-Fi/HotspotHvis du medbringer pc, iPad, smartphone el.a., så har du mulighed for at bruge internettet via bibliotekets Wi-Fi, BORGER_GUEST_NET. Beregning på lån fra HG finans. Plastbøtter, wita wrap, køleposer og fryseposer Det er ikke så svært i praksis, og du kommer langt med sund fornuft. Hjemme hos mig bruger jeg ofte helt almindelig husholdningsfilm – det du sikkert også kender som wita wrap eller køkkenfilm. Registrering og overvågningAlle, der benytter biblioteket i den selvbetjente åbningstid, bliver registreret med oplysninger om navn og adresse. De fleste – deraf navnet engangsemballage. Det er et åbent, ikke sikret, netværk uden kode og kan bruges i hele åbningstiden. Når biblioteket lukkerForlad biblioteket senest kl. Uden posen visner salaten og bliver uspiseligt i løbet af få dage. Videooptagelserne bliver behandlet efter gældende lov.  Sådan klarer du dig selvSom bruger af det selvbetjente bibliotek skal du selv låne, aflevere og hente reserveret materiale. Men hverken producenter eller myndigheder kan garantere, hvordan plasten reagerer, hvis du bruger den forkert. Affaldsposer er til affald. Skal jeg fryse madvarer som kager, frikadeller, fisk eller brød bruger jeg frostposer, som er beregnet til lave temperaturer. Isterningposer til vand der skal fryses.. Bæreposer er til ting, der skal bæres

Kommentarer