Lån på SU - Sådan fungerer det

Men den er ofte skrøbelig og kan ramle, hvis der f.eks. Du skal ikke betale skat af penge, du låner, men du skal naturligvis betale dem tilbage igen – med renter.

SU-lån - god eller dårlig idé? |

.  SU Du får højst sandsynlig SU, hvis du er studerende i Danmark. Lønnen fra et studiejob er et rigtig godt supplement til SU’en, men hvis du tjener for meget, mens du får SU, skal du betale SU tilbage. Beløbet er anderledes i måneder, hvor du fravælger SU eller er i lønnet praktik. Du kan læse mere, og søge om at få SU, på SU.dk. afhænge af din alder, dine forældres indkomst, om du er flyttet hjemmefra, og hvor du er i dit uddannelsesforløb. Rådgiveren kan hjælpe dig med at få overblik over situationen og kan mange gange foreslå løsninger, som du ikke selv er opmærksom på.

Du betaler ikke skat af SU-lån. Dette gælder også hvis du er familiemedlem til eller en nær medarbejder af en sådan person. Hvis du har tjent for meget! Det er nemt at oprette en pensionsopsparing.. Dette kan være minister, ambassadør, højesteretsdommer eller chef/bestyrelsesmedlem i en international organisation. Pensionsopsparing: Alt du bør vide om opsparing til pension. Kundeinformation Statsborgerskab Følgende spørgsmål skal besvares for at banken kan opfylde sine forpligtelser i forhold til lovkrav.  Praktik Husk at undersøge, om du kan få SU og SU-lån, hvis du får løn under din praktik. Se her, hvordan du kan lægge puslespillet, så du undgår for meget studiegæld eller  at skulle betale SU’en tilbage. Beløbet som du må tjene kan ændre sig, og vi henviser derfor til su.dk, hvor du altid kan se de helt opdaterede satser. Derfor er det en god ide kun at tage SU-lån, hvis du rent faktisk har brug for de ekstra penge.Hvis du tager studielån lige fra starten, kan det være svært at holde op igen, fordi du indretter din økonomi på de ekstra penge. kommer en stor, uventet regning.  Hvis økonomien ramler En SU-økonomi behøver ikke være dårlig.

Hvordan betaler jeg? -

. Jeg bekræfter, at de angivne oplysninger er korrekte.  Studiejob Cirka seks ud af ti studerende arbejder i fritiden. Behandlingsprocessen kan derfor tage lidt længere tid. Vi indsamler data fra dit NemID, herunder dit CPR-nummer. Derfor er det super vigtigt, at du løbende holder øje med, hvor meget du tjener. Kontakt en bankrådgiver, hvis du står uden penge eller ikke kan betale dine regninger – meget gerne så snart problemerne opstår. Med familiemedlem menes forældre, ægtefælle, registreret partner, samlever og børn, samt børns ægtefælle, registreret partner eller samlever. Din praktikløn tæller også med i dit fribeløb, som dog er større de måneder, hvor du er i praktik. Ung Økonomi – vi er her for at gøre det nemt Som du kan se, behøver økonomi ikke være kedeligt, men ofte kræver det lidt sparring. Lån på SU - Sådan fungerer det. Afdragene og antallet af år, du skal afdrage i, afhænger af lånets størrelse. SU’ens størrelse kan bl.a. Sådan kombinerer du SU, job og lån Hvis du er studerende og bor ude, så består din økonomi groft sagt af tre brikker: SU, SU-lån og studiejob. Hvis du har spørgsmål om din SU, kan du få svar på SU-kontoret på dit uddannelsessted. Når SU-lånet skal betales tilbage… Tilbagebetalingen begynder i januar ét år efter, at du er færdig med din uddannelse. Derfor har Danske Bank et helt hold af Ung rådgivere som kan sparre og svare på alle de spørgsmål, der har med Ung økonomi at gøre. Hvis oplysningerne ændres, forpligter jeg mig til at give banken besked. Du kan læse mere i Uddannelsesministeriets pjece, som hedder Tænk før du låner. Der er til gengæld gode muligheder for at få SU, hvis praktikken er ulønnet og samtidig meritgivende i forhold til din uddannelse.Det er godt at undersøge forholdene grundigt på forhånd, for tit kan det være svært at få tid til andet arbejde under praktikken

Kommentarer