Derfor ender så mange i rki

På samme måde hvis jeg tænker, at jeg i ferien virkelig vil give parforholdet en skalle og være en god kæreste og gøre mit til, at vi får kærligheden tilbage. Den kan tværtimod blive et vendepunkt for et dårligt forhold, hvis man fokuserer på at dyrke kærligheden, sex og hinanden – men det kræver, at man om det. Et fås i mange forskellige designs, som kan hænge diskret på husmuren, uden at være til gene for det æstetiske.

Hvor kommer plastaffald i havet fra? - Plastindustrien - viden om.

. I stedet kniber man ballerne sammen og holder ud til efter ferien, hvor det så kan ende med en skilsmisse, siger Rikke Thuesen. Hvis den ene går med en forventning om, at nu skal vi være sammen hele tiden, mens den anden tænker, at ferien skal bruges på alenetid med bøger og morgenløb og masser af leg med ungerne, så er det dømt til at gå galt. Derudover sikrer de rene gader, at der ikke bliver blæst en masse affald rundt, som til sidst ender i de danske skove. Det går ud over sexlivet." Vi indtager usunde roller Vivi Rasmussen møder ofte par, der er groet fast i nogle roller, hvor kvinden dikterer, og manden giver efter uden at protestere. Det stigende antal mennesker på gaderne resulterer også i, at der kommer stigende mængder affald.Af Klaus HansenMange mennesker er nemlig slemme til at smide deres affald på gaden, hvis de ikke kan se en skraldespand i nærheden.

Nu kan du indberette så mange scores som du vil |

. Hvis gaderne ikke fremstår pæne og rene, har det stor påvirkning på, hvordan turisternes oplevelse af Danmark bliver. Hvor forholdet måske er blevet svigtet, og man har prøvet at undgå konfrontationen i hverdagen. Det giver mindre tid til parforholdet. Det kender psykoterapeut Vivi Rasmussen også fra sin praksis. Parrene glemmer at lytte og forstå det, der bliver sagt, og i stedet giver de sig til at skændes," siger Per Holm Knudsen, psykoterapeut og sexolog. Skodderne ender nemlig ikke i skraldespanden af sig selv. – Det, der tit sker i ferien, er, at vi har nogle uudtalte forventninger, som fører til konflikter. "Dårlig kommunikation er et af de mest klassiske problemer. Derfor ser Per Holm Knudsen også tit, at netop det resulterer i, at parrene må opsøge terapi. Et rent bybillede er langt vigtigere end vi lige går og tænker over til daglig. Samtidig får kvinden måske meget af sit kropslige behov dækket ved at være sammen med børnene. Og hvis man ikke har fået talt om det inden, bliver ferien eller højtiden der, hvor det hele kulminerer, problemerne springer op, og man bliver tvunget til at forholde sig til dem. "Hun bestemmer alt, hvad de siger og gør, mens han lader stå til uden at mande sig op. Den hyggelige juleferie er ved at være slut, men for nogle par betyder det, at forholdet går i stykker. Og så ender det i konflikter, hvor de får indtaget nogle barnlige roller over for hinanden. Derfor bør vi tænke os bedre om, inden vi smider affald på gaden eller i naturen, for det er utroligt lang tid om at blive nedbrudt.

Skilsmisse: Derfor går så mange forhold i stykker lige nu.

. Snak om forventningerneMen ferien behøver faktisk ikke kun blive enden på forholdet. Men det kan være svært at være bagklog, hvis man allerede har haft en lorteferie, og skilsmissen banker på døren, så snart man vender tilbage til hverdagens vante gang. "Parrene forstår ikke hinanden, når de kommunikerer. Men ifølge parterapeut og sexolog Rikke Thuesen ligger der mere bag, end at ferien pludselig får os til at indse, at ægteskabet har spillet fallit. Hvem er vi. Det allervigtigste er, at du taler i jeg-form: kører du over i ”du er også altid så doven, du svigter mig, og du og du og du…” kører konflikten bare videre. Til at begynde med tænker man måske, at det vil ændre sig med tiden, men hvis sexlysten altid har været lille, så kan kærlighed ikke ændre på det. Problemet er særligt stort i de større byer, hvor mange mennesker færdes på gaderne. Det går ud over parforholdet. Og så føler man sig afvist, fordi hånden bliver flyttet lidt for hurtigt. En hundelort er cirka nedbrudt efter et par uger, mens en plasticpose skal ligge i naturen i flere hundrede år, før den er forsvundet. Men desværre er det ofte der, man ender, fordi man bliver vred og ikke har lært at kommunikere ordentligt – og det er ofte også et af problemerne, der starter hele balladen. Fortæl din partner, hvordan du føler. Renere gader er med til at sikre et renere Danmark, som vi alle sammen kan være stolte af. Askebægre kan bidrage til et renere bymiljø, da de er med til at fjerne nogle af cigaretskodderne fra gaden. For at gøre bybilledet renere, burde der blive installeret flere askebægre rundt omkring i byerne. Derfor ender så mange i rki. I stedet burde parret værre ligeværdigt, og hun skal holde lidt igen, mens han atter begynder at tage et ansvar." Når sexlysten mangler Hvis sexlivet ikke fungerer, så er det ofte til stor frustration for begge parter. – Ofte er man måske også klar over, at man har problemer i forholdet, men man vil ikke lave ballade for børnenes og fredens skyld inden den planlagte tur til Italien, eller inden juleferien hvor hele familien kommer. Men han VED jo ikke, hvad jeg har tænkt. For hvis forventningerne ikke stemmer overens, kan man gøre en indsats for at få dem til at mødes. Og det kan jo være en umulig opgave," siger Per Holm Knudsen. Så løsningen er, at de igen skal lære at tale sammen i stedet for at tale til hinanden." Barn nummer to slider Per Holm Knudsen oplever ofte, at par, der på tre-fire år har fået to børn, er helt slidt ned. "Hvis parterne har overset, at de helt fra forholdets start har haft et forskelligt lystbehov, så vil det give problemer senere hen.

Dette gælder særligt papkrus til kaffe, små stykker slikpapir, cigaretskodder, kapsler og andet småaffald. De par, som ender med at blive skilt efter ferierne, er par, som har haft problemer i forvejen. De har typisk en alder, hvor de er nødt til at arbejde meget for at få det til at hænge sammen. Flere askebægre rundt omkring på gaderne vil desuden kunne spare det offentlige for en masse penge på rengøring af gader og stræder. Cigaretskodder er den slags affald, der ses oftest på gaden i byerne. Et beskidt gadebillede sender nogle dårlige signaler til turister, og hermed vil de få en dårligere oplevelse af Danmark og danskerne, end hvis gaderne var rene, pæne og imødekommende. Hvis cigaretskodder på gaden og i naturen skal undgås, skal der gøres en indsats for det. Hvis der blev installeret askebægre på områder, hvor mange rygere samles for at ryge, vil det kunne mindske cigaretskodderne gevaldigt, så de ender i askebægret i stedet for på jorden. "Der er mange, der kommer efter barn nummer to. Rollerne bliver en tryghed, men ofte betyder det, at sexlivet og intimiteten ryger. At man sætter sig ned og siger ’hvad tænker du, den næste uge, weekenden, etc. Og så vil det være et spørgsmål om, hvem der skal give sig, hvis forholdet skal bestå. Hundelorte er forholdsvis hurtigt nedbrudt, så de er ikke den værste slags affald. Januar er sammen med september højsæson for skilsmisser, viser skilsmissestatistikkerne. Rygeloven har nemlig medført, at rygerne skal ryge ude på gaden, og derfor ender mange af skodderne på jorden. – Der er ikke nogen par, som egentlig har det grundlæggende godt sammen, der pludselig finder ud af efter tre ugers ferie, at det går ad pommern til

Kommentarer